MHRF-försäkringen

Foto Stig Hammarstedt

MHRF-försäkringen ägs och drivs sedan 1975 av de MHRF-anslutna klubbarna i samarbete med Folksam och har i dag drygt 36 000 försäkringar. Ägaren måste vara ansluten till en av dessa klubbar. Försäkringen är avsedd för personbilar, lätta och tunga lastbilar, bussar, traktorer, husvagnar, motorcyklar och mopeder.

Bilar och mc skall vara från 1993 eller tidigare, tunga lastbilar/bussar, husvagnar från 1983 eller tidigare, traktorer från 1975 eller tidigare och mopeder från 1980 eller tidigare. Om man i minst ett år haft, och ännu har, en försäkring för bil eller mc kan det finnas möjlighet att försäkra ett fordon av samma typ tillverkat 1994-2003 om det är av klar samlarfordonskaraktär.

Fordonet ska vara i gott bevarat skick eller renoverat till ursprungsskick. Ombyggda fordon kan också försäkras. Vi kan även försäkra fordon med avvikande detaljer samt fordon som är under rullande renovering, det vill säga fordon som ännu inte är riktigt färdiga.


Obs! Övningskörning är absolut förbjudet med ett MHRF-försäkrat fordon.

Vanliga frågor


Vad kostar en MHRF-försäkring?

Kostnaden varierar beroende på vilket slags fordon och vilken försäkringsform det är frågan om. Läs mer...


Hur ansöker man om en  MHRF-försäkring?

Fyll i ansökningsblanketten som du får från din klubb eller hämtar ner nedan. Sänd ansökan plus färgfoton på fordonet (enligt anvisningar på blankettens baksida) till din klubb - inte till MHRF eller Folksam. Läs mer...